Hotel Altus to 11-piętrowy obiekt w centrum Poznania. Znajduje się w nim ponad 100 pokoi oraz sale konfernecyjne mogące pomieścić łącznie 170 gości. W ich bezpośrednim sąsiedztwie zlokalizowana jest Restauracja #projekt alfa. Szefem kuchni hotelu jest Tomasz Różański. Hotel Altus dumnie nawiązuje do historii miejsca, w którym powstał, choć z budynku, który został pierwotnie oddany do użytku na przełomie lat 60. i 70. zostało niewiele. Zdjęto elewację i ściany wewnętrzne wyburzając go do samej konstrukcji, ale wewnątrz wciąż panować ma duch czasów, gdy orzeł w godle nie miał korony. Do historii odwoływać się mają elementy wystroju, stylizowany na znak PSS Społem logotyp restauracji oraz ubiór pracowników, którego główny element stanowią będące niegdyś marzeniem każdego nastolatka, kupowane za dolary jeansy.
W trakcie tegorocznego festiwalu, przy skrzyżowaniu ulic Św. Marcina i Ratajczaka, zobaczymy unikalny performance Nau frágil w wykonaniu brazylijskiej performerki Priscili Rezende.